Sverige

Svårt att ta sig till nakenbadet i Skanör

Enligt en tidningsartikel från september 2016 är det stora besvärligheter att ta sig ut till det skyltade kommunala nakenbadet på Norra Badreveln i Skanör. Tidningen citerar badgästen Maryanne: ”Besvikelsen bland oss nakenbadare som får klafsa runt i skit till anklarna är stor”.

Badstranden ligger norr om hamnen i Skanör. Nakenbadet börjar en bra bit längre norrut efter stranden. Det finns flera vägar att ta sig ut till vattnet. Men det finns vattenfyllda diken och småsjöar innanför stranden. ”Borgmästarestigen är fin med sina tre broar ” säger Maryanne. ”Men sen är det bara lera och gyttja”.

Det är, enligt artikeln, sista biten som är värst. ”När man ska ta sig förbi badhytterna med toaletten”. Där är det ofta översvämning.

Badgästen Maryanne har kontaktat kommunen men där fick hon inget gensvar:

Nakenstranden är väl inget som kommunen vill använda i sin marknadsföring. Därför skuffas det undan, det är inte tillräckligt fint. Kommunen tänker helt fel – turister älskar nakenbad.

Där vill vi gärna hålla med Maryanne, och alla som vill ha ett lättillgängligt nakenbad i Skanör. Naturist-turismen är en viktig faktor. Sydsverige ligger nära nakenbad-länderna Danmark, Tyskland och Holland.

2-skanor

Naturistcampingen Solhejdan, som är belägen i norra utkanten av Skanör, har många gäster från nära och fjärran. Från campingen kan man komma direkt ut till nakenbadet på reveln. Då får man vandra en lång sträcka genom ett vattenfyllt vatt.

http://www.sydsvenskan.se/2016-09-17/nakenbadare-rasar-mot-traskmarken-vid-nudiststranden.

Danmark

Ny DN lokalförening på Fyn

Den stora danska ön Fyn, med Odense som huvudstad, får en lokalförening inom Danske Naturister. Tidigare har inomhus nakenbad organiserats i Munkebo och i Gudskov vid Otterup. Numera badas det i Nyborg. Den nya föreningen ska i första hand ta hand om badverksamheten i Nyborg.

http://www.naturister.dk/blog/ny-lokalforening-paa-fyn/

Finland

Naturistkarnevalen

De finländska naturisterna har även i år firat en naturistkarneval på ett strandhotell i Yteri utanför Björneborg. Det är ett veckoslutsarrangemang, i år var datum 10-12 februari. Årets tema var snö. Nakenheten är påbjuden klädsel under hela evenemanget.

Tyskland

Skyltar på vägen

För fyra år sedan ordnades en officiell vandringsled för naturister i Undeloh, på Lüneburger Heide i norra Tyskland. Leden är ca 10 kilometer men utan skyltning. Naturskyddsområde, den ansvariga myndigheten vill inte ha några skyltar i naturen. Naturisterna satte upp ett plakat på startplatsen, men det plockades bort eller stals vid upprepade tillfällen.

Frånvaron av skyltar gjorde att nakenvandrare gick fel, de kom in på gårdsplaner och på vägar där folk inte väntade sig att se nakisar.

Nu har ”skyltförbudet” prövats rättsligt och nu finns tillstånd att markera leden med gula ”N”, 10 cm höga. Dessutom konstaterades att i reservatet fanns flertalet skyltar, bland annat går en väl skyltad cykelväg genom området. – Och nu ska även nakenleden få skyltning. UTMÄRKT! tycker vi.

2-nacktwanderweg-underlohe

https://www.google.com/url?rct=j&sa=t&url=http://www.abendblatt.de/region/article209649727/Streit-um-Nacktwanderer-landet-vor-Gericht.html&ct=ga&cd=CAEYACoUMTI2ODg0MDYyMDY4MDQ0MDcwNzEyGTFmM2E1Y2M4NGJhODhlZTQ6ZGU6ZGU6REU&usg=AFQjCNEOTruUCWVgXho92LgUihF-2gH

Österrike

Nakenlopp i nyårsnatten

Ötztal ligger i Tirol, nära gränsen till Italien. Sedan 2007 finns en tradition att under nyårsnatten ordna ett nyårslopp, die Nackte Meile, med splitt nakna löpare. Starten går 31 december kl 23. Nakenlöpningen brukar ha 4 à 500 åskådare.

2-at-nackte-meile-737x470

Robert Plankensteiner är initiativtagare och ursprunget är ett vad som han förlorade 2007.

https://tirolischtoll.wordpress.com/

Storbritannien

Det stora nakenbadet

Channel 4 visade 14 februari en dokumentär naturistfilm på 60 minuter: The Great British Skinny Dip.

Filmen har en ramberättelse om Andrew Welch, Commercial Manager i det brittiska naturistförbundet. Han arrangerar nakenbadjippon runt om i Storbritannien, syftet är att nya nakenbadare ska upptäcka finessen med naturismen. Filmen vill också visa upp naturistlivet och marknadsföra naturistföreningarnas verksamhet.

2-gb-skinny-dip

Nakenfoto från 1800-talet väcker anstöt

Edwin Budding Gallery ligger i Hassocks, ära Brighton, på engelska sydkusten. Där visade man bland annat en serie fotografier från senare hälften av 1800-talet. Det var en del halvnakna damer i olika poseringar. Ett foto avbildade en dåtida skönhet med ett champagneglas i handen. Men ack och ve, några äldre damer klagade, de tyckte att det var vulgära foton. Och galleriet fick lov att ta bort hela serien.

Detta hände i februari månad 2017.

Kroatien

Alpe Adria

INF:s sportmöte för aktiva naturister äger även detta år rum på naturistcampingen Solaris vid Novigrad i Kroatien. Arrangemanget pågår 15-18 juni. Volleyboll, bordtennis, terränglöpning och andra sporter erbjuds.

2-kroatien-alpe-adria

USA

Nakenbad vid Tampa på Floridas västkust?

Även i USA har naturisterna problem med textilare som kommer till nakenbaden. Haulover Beach (bilden) är ett mycket populärt nakenbad, men det skyltade området upptar bara 500 meter av den långa stranden. Det finns långa textilstränder på båda sidor. Så man tycker att klädfolket kunde hålla sig på sina platser istället för att vara på nakenbadet.

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Haulover utanför Miami finns på Floridas atlantkust. På västra kusten, mot Mexikanska Golfen, ligger Tampa, Naturisterna har länge jobbat för öppna en nakenstrand i Tampa Bay-området. De har flera förslag på lämpliga ställen. I januari hade naturistorganisationerna ett möte för att diskutera hur man ska gå vidare med detta.

Argentina

Toppfritt på badstranden

Argentina, landet längst söderut i Sydamerika – där är det sommar och badväder denna tid på året. Och det har varit en del barbröstade demonstrationer på badstränderna. Kvinnorna vill helt enkelt ha möjlighet att sola och bada utan överdel. Sådant går för sig i Europa, på många håll. Och nu vill argentinskorna ha den rättigheten, också.

2-argentina

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/08/women-argentina-topless-protest-right-to-sunbathe-semi-nude?CMP=share_btn_tw

Thailand

Naken i djungeln

Naturist Association Thailand är ett nytt och aktivt naturistförbund, Nu i mars organiseras en vandring i Khao Yai national park. Man börjar med en gemensam måltid i ett värdshus och avslutar dagen med en middag där. Del av vandringen kommer att vara Clothing Optional. Arrangemanget är öppet för NAT:s medlemmar.

http://thailandnaturist.com/category/newsroom/

Australien

Naturistolympiaden flyttar till ny arena?

 

2-au-olympiad

Naturistolympiaden på sandstranden vid Alexandria Bay utanför Noosa i Queensland har tradition sedan 36 år tillbaka. i mars 2017 är det dags för ett nytt tredagars arrangemang. Men, det australiska naturistförbundet tvekar om valet av plats. Nyligen var det stor polisrazzia på nakenbadet, många personer fick böter. – Om beslutet blir att söka en ny plats är problemet att i Queensland finns inga officiella nakenbad över huvud taget. Kanske blir det så att olympiaden flyttar söderut, till delstaten New South Wales.

https://m.sunshinecoastdaily.com.au/news/risk-of-naked-games-leaving-noosa/3108987/

Annonser