Alla är naturister – mer eller mindre. Alla människor är nakna – innerst inne. De allra flesta nakenbadar i badrummet. En del tycker att klädfritt endast går för sig inom familjen och i kretsen av nära vänner.

En nakenbadar bara under semestern i Långtbortistan där de inte riskerar bli sedda av någon de känner … Andra näckar ”på stugan” men aldrig i stan.

Många jobbar ivrigt och smått hysteriskt för att dölja sin nakenhet, i alla sammanhang, även där kläder bara är i vägen. De klär sig i bjärta kläder och prålar med fina uniformer. Detta spektakel må vara dem väl unt, var och en får bli solig på sin fason. Leva och låta leva!

Världens enklaste nöje – varför göra det komplicerat?

Naturismen gör oss glada och lyckliga, nu är det sommar och högsäsong för naturism i naturen.

Vi som bor i Sverige har väldigt bra möjligheter för naturnära naturism. Det finns skogar, berg och dalar, för att inte tala om sjöar och vattendrag, kust och skärgård.

Bara att utnyttja! Bara att njuta av!

Naturist är en som praktiserar naturism. Vad som menas med ”naturism” – därom tvista lärda personer och andra som egentligen inte borde bry sig så mycket om detta. Varför göra naturismen till ett problem? Om vi gillar att näcka låt oss göra detta. Måste vi hitta på skillnader mellan ”nudister”, ”naturister” och ”nakenbadare”? Vad blir bättre av dessa diskussioner? Vem blir lyckligare av att älta dessa frågor?

Istället för att orda vitt och brett om ”harmoni med naturen” borde vi gå ut och uppleva denna harmoni. En glad och fri naturist är en som naturistar, så enkelt är det!

Snart nog kommer mörka vintern, då kan den som vill fortsätta att diskutera nudister och slikt. Nu drar vi ut i naturen, naturenligt och klädfritt, det är hela grejen!

Annonser