Den 30 augusti öppnas en naturistplats i en park i Paris. En försöksverksamhet som ska pågå fram till 15 oktober. Det är i Bois de Vincennes som ligger i sydöstra delen av storstaden, i 12:e arrondissemanget som man säger i Paris.

I fjol beslutade stadsförsamlingen i Paris att ett parkområde för naturistiskt sinnade skulle öppnas, nu genomförs ett försök under några höstveckor. Naturistområdet i Bois de Vincennes är öppet från 8.30 till 19.30 varje dag.

Naturistorganisationen i Paris säger att i storstadsområdet finns säkerligen ”tusentals människor” som är intresserade av att praktisera naturism. För närvarande finns endast ett kommunalt inomhusbad, Roger Le Gall, som ligger 34, Boulevard Carnot (12: e arrondissemanget) där man kan nakenbada tre gånger i veckan.

5-Paris.jpg

© Eric Gaba, Wikimedia Commons user Sting

https://www.theguardian.com/world/2017/aug/31/revealed-paris-opens-first-nudist-park-no-voyeurs-allowed

Frankrike är ett stort naturistland, klimatet är naturistvänligt, nakenbadstränderna är många och långa och det finns – främst i södra delen av landet – ett flertal stora naturistanläggningar. Fransmännen har också en positiv inställning till naturismen, åtminstone när andra praktiserar nakenhet på badstränderna.

Vad det gäller de franska kvinnornas inställning till barbröstat på stränderna så kommer Frankrike först på fjärde plats. Det är 29% av fransyskorna som själva är toppfria. Motsvarande siffror: Spanien 49%, Tyskland 41%, Nederländerna 35%.

När det gäller renodlad naturism är det bara 9% av kvinnorna i Frankrike som är helnakna på badstranden. I Spanien (25%), Tyskland (21%) och Nederländerna (13%) är naturismen mer populär bland kvinnorna.

5-paris paris tabell.jpg

http://www.sudouest.fr/2017/08/14/seins-nus-a-la-plage-les-francaises-parmi-les-plus-pudiques-3693836-739.php

Annonser