CORONA Naturisten

Naturismen i virustider! Håll avstånd!

Ute skiner solen och dagstemperaturerna är på plus. Men Corona-.epedemin har sin påverkan på allt, även naturistlivet. Hela samhället är i karantän. Vi ska helt och hållet hålla oss hemmavid och bara umgås med våra familjer. Och de som är i särskild riskgrupp, ålder 70+, de som redan har andra sjukdomar, är särskilt utpekade att ta det försiktigt.

Friluftsliv på egen hand och med närmaste familjen är ett andningshål som står till buds. Sol och frisk luft är hälsosamt även i pandemi-tider, lite utomhusnaturism när det är möjligt med hänsyn till klimat och omgivning är minst lika rekommendabelt som alltid. Men det gäller att hålla avstånd!

Vår bild är från naturistön Stora Idskär på 1960-talet. Naturister på bryggan håller avstånd. − Nu är det dags igen!

Och att hålla avstånd, där kan vi berätta om en solig sommardag på den breda sandstranden vid Frösakull utanför Halmstad. Det var på 70-talet och stranden var precis packad med solbadare.

− Men där borta, där såg det ut att vara lite glesare!

Jag vandrade ditåt, där var faktiskt en stor rund yta där det var folktomt, vad man kunde se. Märkligt, eller hur?

Då upptäckte jag den nakne mannen, det var alltså anledningen. Ingen vågade sätta sig i närheten utan höll respektabelt avstånd.

Just den här formen av avståndstagade är väl något som naturister i princip inte är så där överdrivet förtjusta i. Men, i dagar som dessa, kan berättelsen tjäna som en påminnelse om att avståndstagande trots allt är att rekommendera, även på badstranden. Både för naturister och för textilbadare.

Många naturistsidor på nätet har Corona-krisen som tema. Det berättas om stängda naturistanläggningar och de stora bastulandskapen i Tyskland som också tvingats stänga.

Men även hemmanaturismen är ett stort tema i dagens läge. När folk nu tvingas distansarbeta, och sitta vid datorn i hemmakontoret, är det förstås inte aktuellt att dra på sig den vanliga arbetskostymen. Många passar på tillfället att praktisera hemmanaturism. Och det är ju alldeles utmärkt.

Vi kommer ihåg att professor Johan Almkvist, vår store naturistprofet, menade att hemmanaturismen var det viktiga. När väl naturismen i hemmet fått fäste behövdes inte naturistföreningarna.

Och som det nu är, är det en del av dagens naturistprofeter som vill mena, att när Coronan väl en gång tar slut, är det många som har upptäckt hemmanaturismens fördelar. Som kommer att vilja fortsätta med lätt eller ingen klädsel. − Ja det vore väl en fin utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s