MAJ JUNI

Sverige

Riksmöte i Blekinge

SNF, Sveriges Naturistförbund, aviserar att hålla Riksmöte och Utvecklingskonferens på naturistcampingen Paradiset i Blekinge, den första helgen i juli, alltså den 3-5 juli. Utvecklingskonferensen under fredagen och själva riksmötet på lördagen.Tidigare har det varit sista helgen i juli.

I skrivande stund råder osäkerhet om Corona-restriktionerna kommer att medge att någon stor konferens hålls, över huvud taget. − Så den som tänker sig att delta får kolla utvecklingen. På riksmötet deltar delegater som nominerats av föreningarna, men alla SNF-naturister får delta i mötet, dock utan rösträtt.

Bildtext: Paradiset i Kyrkhult, tidigare namn Snapphanegården, Snapphanen, Partisanen

Nytt besked om SNF:s riksmöte:

RM 2020

”På grund av covid-19 kommer årets Riksmöte och Utveclingskonferens att framflyttas till slutet av augusti. Exakt datum beslutas i mitten av juni då vi vet mer om utvecklingen av pandemin.”

Norge

ISEFJÆRLEIREN ER ÅPEN

Den kända naturistplatsen Isefjærleiren utanför Kristiansand, i sydligaste Norge, kommer att hålla öppet denna sommar. Men det blir inskränkningar och särskilda regler gäller. De som har rum eller stugor måste kontakta värdfolket före inflyttning, dagbesökare ska vända sig till receptionen innan de går ner på stranden.

Sjuka personer och de som varit i kontakt med smittade måste stanna hemma. Den som är i riskgrupp behöver ”tänka extra väl” före eventuellt besök.

”Lägret kan komma att stängas med kort varsel”.

Innan Isefjærleiren blev naturistläger var det träningsläger för British Army, som här hade vinterövningar.

https://www.scandinavianaturist.org/isefjar/?fbclid=IwAR3eEibl4MLCIRbyIUjoQtNqJRlWHv3KMsmyWFUIAJVKKvZsr5u-eYG_MpQ

Finland

Nakenmilen 2020 inställd

På grund av Corona-restiktionerna blir det inget nakenlopp i Padasjoki detta år.

Nästa tillfälle blir 18 juni, 2021, veckan före midsommar.

Men, det går förstås bra att starta träningen redan nu, för att vara på topp om ett år.

http://www.nakukymppi.net/

Tyskland

Stängda stränder

För närvarande råder stränga Corona-restriktioner i det tyska Förbundsländerna. Öarna i Nordfriesland, Amrum, Sylt med flera, är spärrade för alla besökare utifrån. Samtidigt är det många som varje år brukar turista på dessa badöar. − Sylt är ju känt för sina nakenbad, här öppnades den första skyltade nakenstranden år 1920.

BelgienTrots avspärrningen är det nu många tyskar som trots allt vill ta sig ut till öarna. Att åka dit med egen båt är en möjlighet. Andra har varit på Sylt tidigare, som badgäster, och känner hotellägare och andra. Nu vill de ha anställning som arbetsfolk, med jobbkontrakt på fickan kan man få inresetillstånd.

På Östersjökusten är det likadant. Där har kommunerna försökt hindra dem som har semesterhus och egna våningar att komma, nu är detta upphävt. Men stränderna vill man fortfarande spärra för alla utsocknes.

Bildtext: Svårt att komma åt att bada på Sylt i är. Bild från Wikipedia Rotes Kliff

Belgien

Naked Wanderings i karantän i Mexico

Nick och Lins, det unga paret från Belgien, som driver sitt webbprojekt med information om naturismer – och om sina resor till olika naturistplatser världen över, var i Zipolite i Mexico när gränserna städgdes på grund av Corona. Men de fortsätter att vara mycket aktiva på nätet. Det finns mycket information. Broschyrer om naturistländer. Information av typen ”De tio största problemen för en förstagångsnaturist”. Sök på Naked Wanderings så hittar du dem. Nick och Lins finns även på FB.

Bildtext: Zipolite vid Mexicos Stilla havskust är känt för en naturistfestival i februari varje år.

Tjeckien

Nakisfolk med ansiktsmask

Lázně Bohdaneč spa ligger 100 km öster om Prag vid floden Labe (Elbe). I slutet av mars larmades polisen till området då man siktat ett stort antal sprillans nakna soldyrkare. Nu var det inte nakenheten som var problemet utan Corona-restriktionerna. I tjeckiska republiken ska man bära ansiktsmask i det offentliga rummet.

Poliserna såg till att maskeringen togs på och manade naturisterna att respektera att enligt restriktionerna fick man samlas max två personer på samma plats.

Even nudists must wear face masks, Czech Police remind naked sunbathers

Storbritannien

Naturismen på frammarsch

Enligt uppgifter i tidningarna ökar nu naturismen i England kraftigt. Isoleringen på grund av Corona har inte bara ökat naturismen i hemmen, på balkonger och i trädgårdar. Även det brittiska naturistförbundet rapporterar att inkommande medlemsansökningar har ökat med 100 procent den senaste månaden, det vill säga den tid då restriktionerna varit i kraft.

Andrew Welch från BN tror att utvecklingen kommer att fortsätta även när restriktionerna hävs. Folk är helt enkelt pigga på att pröva nånting nytt, säger han.

På BN:s webb ordnas Yoga, kroki-teckning och naked Pub, och görs reklam för World Naked Gardening Day den 2 maj.

USA

Florida på G

I USA är det ju olika lagstiftning i delstaterna, detta gäller även nakenheten. Topless för kvinnor är tillåten i många delstater men totalförbjudet i andra.

Florida, the Sunshine State, har många fina badstränder, några nakenbadställen finns men det borde förstås finnas många fler.

Nu finns politiker som vill ändra på detta och göra nakenbad lagligt i Florida. Skälet är ekonomiskt, man vill öka tillströmningen av badturister.

Tanken är god, vi som redan är ”bara” kan bara önska lycka till!

Bildtext: Haulover Beach i Miami är Floridas mest kända nakenbad

Disney retuscherar sjöjungfruns stjärt

Den stora filmkoncernen har nu lanserat strömningstjänsten Disney plus. Då behövs mycket film som kan erbjudas tittarna. Den gamla sjöjungfrun-filmen Splash från 1984 har åter plockats fram. Tom Hanks och Darryl Hannah hade huvudrollerna. Men det som gick an 1984 går tydligen inte an 2020. Dagens Nyheter berättar:

Hennes nakna rumpa anses dock 2020 vara för mycket för publiken och nu har den retuscherats digitalt.

Sjöjungfrun Madisons hår förlängts digitalt för att täcka mer, och hennes rumpa har suddats till istället för att vara i fokus i bild.

https://www.dn.se/kultur-noje/disney-censurerar-sjojungfrurumpa/

Thailand

Naturismen i Thailand under stark utveckling

Landets naturistförbund, under ledning av dansken Gregers Moller (Møller), som också är med i INF-styret, är mycket aktivt på Internet.

Nu i Corona-tider ordnas aktiviteter för medlemmarna även på nätet; ”Social hours”, ”Duck race”, bingo, ”Scavenger hunt” − sistnämnda är en form av skattjakt, deltagarna får en lista ned namn på saker som ska samlas in, en tallkotte, ett lönnlöv etc. Det kan även spelas på distans, då fotar man av sin insamling och skickar in.

NAT-webben använder en särskild webbsida, reglerna finns här: https://thailandnaturist.com/wp-content/uploads/2020/04/MOOZ.pdf?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=chat-with-nat-enjoy-it-nude

Det finns flera naturisplatser, se webben https://thailandnaturist.com/naturist-resorts/

Fotot visar Oriental Village, Chang Mai

http://thailandnaturist.com/page/3/

Nu kommer nyheter om Oriental Village – Stugbyn är såld och den nye ägaren satsar på en textil anläggning.

Nya Zeeland

Världens sydligaste naturistplats

Längst nere på Sydön ligger Southern Naturally, ett föreningsområde för ”Världens sydligaste naturisförening”. Klubben som numera heter Southern Naturally, precis som campingen, grundades 1959 och har haft en del andra områden tidigare. Klubblokalen är en nedlagd skola som byggts om. I övrigt finns pool, miniten, småstugor och plats för husvagnar och tält.

Klimatet på Sydön liknar det i Skandinavien. Längst i söder, snöar det under ”sommaren” men är varmt på ”vintern” (årstiderna på södra halvklotet är ju omvända mot vad vi är vana vid).

Nu i Corona-tider ordnas aktiviteter för medlemmarna även på nätet; ”Social hours”, ”Duck race”, bingo, ”Scavenger hunt” − sistnämnda är en form av skattjakt, deltagarna får en lista ned namn på saker som ska samlas in, en tallkotte, ett lönnlöv etc. Det kan även spelas på distans, då fotar man av sin insamling och skickar in.Orten heter Aparima, ca 10 km från Otautau, i ”Western Southland”.

https://southernnaturally.gonatural.nz/club.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s