>>> Den långa heta sommaren på Fjällnora nakenbad >>>

Fina baddagar sommartid är det fullsatt på nakenbadet i Fjällnora, 25 km öster om Uppsala. Men Uppsala kommun påstår att badet är litet besökt och nu vill man lägga ner och flytta nakenbadet till annan plats på Fjällnora. Anledningen skulle vara att nu i Coronatider kommer fler människor ut till friluftsområdet för sol och bad.

Detta är dock ett ”feltänk”. Även nakenbadarna är människor och skattebetalare. De är bara vanliga Svenssons som bara vill bada utan kläder. Också de behöver i ökad utsträckning komma ut till sol, vind och vatten, även de mår bra av D-vitaminer som stärker immunförsvaret.

Att stänga ute nakenbadarna, den tanke som kommunens representanter tycks förorda, är ett brutalt avsteg från humanismens och demokratins principer.

Nakenbadarna har funnits på Fjällnora i ett halvt sekel, Uppsala kommun har här ett välbesökt och mycket populärt nakenbad, en bra resurs inom kommunens besöksnäring. – Vad är det nu som hänt, när man utan minsta betänkande plötsligt menar, att de som önskar bada klädfritt inte är vatten värda, de behandlas som ohyra som man bara kan sopa undan?

Efter en del protester mot stängningen, och ett magnifikt stöd från ledarsidan i Upsala Nya Tidning, blev det ingenting av denna sommar, nakenbadet blir kvar innevarande badsäsong.

Men nakenhatarna travar på, ”det finns politisk enighet”, ropar man triumferande, ”att flytta nakenbadet”. Denna flytt ska ske inom Fjällnora. Och då undrar vän av sans och ordning naturligtvis, var denna nya badplats står att finna. Och vilken vinst i form av plats för fler badgäster som kommunen kan räkna in.

Eftersom det av naturvårdsskäl inte går att bygga fler badstränder på Fjällnora blir det ett nollsummespel. Om nu det påklädda badfolket 2021 får ta över det nuvarande nakenbadet, och nakenbadarna flyttas till en plats som tidigare var textilbad, blir det ju inget plus i den totala räkningen.

Det finns anledning att fundera över vad som pågår, hur makthavarna tänkt sig det hela. Och varför?

Myndigheterna har den dåliga smaken att påstå att nakenbadet är lite besökt. Alla som varit där soliga baddagar vet att badet alltid är fullbelagt.

Nu gäller det, att vi fortsätter med att komma ut till Fjällnora-naturen och bada flitigt i sjön Ramsen i stora skaror.

Ta med vänner och bekanta, alla som vill pröva på nakenbad, måste passa på medan chansen finns. Nakenbad är hälsa och livskvalité. Alla behöver mycket mer av detta!

Bevara Fjällnora Nakenbad N 2

https://naturistensite.wordpress.com/bevara-fjallnora-nakenbad-nr-2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s