>>> INF: Chans till förnyelse och framtidstro >>>

INF:s världskongress äger rum vartannat år, I september 2020 skulle mötet hållas i Terme Banovci som ligger i nordöstliga hörnet av Slovenien, mellan Österrike, Ungern, och Koatien. Orten ligger vid floden Mura (tyska Mur) som är en biflod till Drava som i sin tur är mynnar i Donau vid Osijek i Kroatien.

På grund av Corona är INF-kongressen senarelagd till 25-28 mars 2021.

INF bildades 1953 och sedan dess har mycket vatten runnit i Europas floder.

2014 blev Sieglinde Ivo vald till INF-president och hon satte omedelbart igång med att möblera om INF-kartan. INF-högkvarteret som legat i Antwerpen i Belgien sedan 1950-talet flyttade hon till Linz, sin hemstad, vid Donau i Österrike.

Vid den kommande världskongressen avser Sieglinde Ivo kandidera för en fjärde presidentperiod (på två år).

Vid kongressen 2016 valdes Armand Jamier från Frankrike till ny INF-president. Men Sieglinde Ivo och hennes trogna vänkrets kunde inte acceptera valet. Genom diverse intriger beordrades INF:s juridiske rådgivare att ogiltigförklara valet. Någon sådan möjlighet finns förstås inte i INF:s statuter.

2017 genomfördes ett nytt val där Sieglinde Ivo var den enda kandidaten sedan hennes medtävlare eliminerats på diverse formella grunder.

Inför den nya kongressen är det en smula glesare i leden. I INF-styret är två viktiga befattningar vakanta, Assessor Europa, den stolen är tom sedan december 2019. Och den nyinrättade befattningen som Protector Naturism är obesatt sedan februari 2019. INF har annonserat efter efterträdare till uppdraget som ”beskyddare” men ingen villig person har anmält sig.

Lite raljant brukar man karaktärisera INF-styret som ett ”jetset” byråkrater som pendlar mellan styrelsemöten som hålls på exotiska platser men som inte får något uträttat.

Men nu kommer glädjande rapporter att en förnyelse kan vara på gång.

Stéphane Deschêne från Kanada kandiderar vid valet av INF-president. Han är en i hela världen välkänd och meriterad naturist som bland annat driver Bare Oaks, Kanadas främst naturistcamping, som ligger strax norr om Toronto. Han är nominerad av Federation of Canadian Naturists och även av det brittiska naturistförbundet.

Och det finns fler ”reformister” som vill in i INF-styret.

  • VP–FNI treasurer: Huub Giesen (Nederländerna)
  • Assessor Europe: Leticia Medina Andrés (Irland)
  • Responsible for social media IT: Maja Penko (Slovenien)
  • Protection of naturism: Hector Martinez (Mexico).

Duncan Heenan, en välkänd brittisk naturist, en av grundarna till Naturist Action Group, NAG http://naturistactiongroup.org/news/ berättar på BN:s webb att dessa nyheter från INF är de bästa han någonsin hört, så länge han kan minnas. Och Duncan presenterar sig som ”lifelong naturist”.

I INF styret finns redan Gregers Möller, en dansk som representerar naturistförbundet i Thailand. Han är Assessor Non-European countries och vi kan tveklöst räkna in honom som en progressiv framtidsperson i det internationella naturistarbetet.

Det viktiga världsvida INF-arbetet kan bara bli bättre!

Organisationen behöver en ny ledning och vi är övertygade om att ett val av Stéphane Deschêne till INF-president skulle bli starten för en ny era inom internationell naturism.

INF:s ”kristallkula”, diameter 70 mm, avbildad ovan, är en brevpress som kan köpas via INF:s webb för 30 EUR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s