>>> Världsorganisation i fritt fall >>>

Det mesta blir inställt eller uppskjutet i dessa Corona-tider, även Internationella Naturistfederationens Världskongress. Mötet skulle ha genomförts hösten 2020, nu är nytt datum 25-28 mars 2021. Och som Coronaläget i Europa ser ut just nu är det osäkert om ”världsorganisationen” verkligen kan hålla sin kongress i Slovenien, om fyra månader.

Nu är det väl inte så mycket som står på spel, inom INF händer det ingenting. Intresset ute naturistvärlden är minimalt. De nationella förbunden – de flesta av dem – visar inte stort intresse. Ett undantag är då delegater ska sändas iväg till de världskongresser som hålls vart annat år.

SNF som genom åren hållit sig väl framme avstod 2016 från att sända någon delegat till Nya Zeeland. Vilket blev till en katastrof för INF.

Kongressen valde en ny president, Armand Jamier, från Frankrike. Efter åtta händelsefattiga år med Sieglinde Ivo från Österrike fanns nu hopp om förnyelse och framtid för organisationen.

Men ”det gamla gänget” svor sig samman och genomförde ett olagligförklarande av kongressens beslut. Man hittade på att INF:s juridiske rådgivare kunde förklara presidentvalet för ogiltigt. Detta på grund av att de svenska och norska rösterna, i mötets slutfas lämnats vidare till Thailand, då den danske delegaten, som hanterade dessa röster, lämnade mötet i förtid. – Förfarandet med överlämning av röster är tillåtet inom INF men här saknades skriftlig deklaration. Ingen invändning mot denna överlämning förekom dock på mötet som leddes av INF:s vicepresident. Och som alla vet, som arbetat i en förening, när mötet är avklubbat så är det.

Genom fortsatta manipulationer och brott mot stadgarna valdes Sieglinde Ivo på en återöppnad enfrågekongress 2017, på flygplatsen i Wien – ett möte som kostade INF 170 000 EUR – att fortsätta som president för 2016-2020.

Den kommande kongressen, när den nu blir av, ska alltså utse en INF-president för 2020-2024. Sieglinde Ivo kommer (förstås) att kandidera för återval. Det finns en mycket stark kandidat, Stéphane Deschêne från Kanada, som nominerats av det kanadensiska förbundet och även av det brittiska förbundet.

Vad som hänt de senaste åren inom INF är mycket entydigt. Det finns en ledning, ett gäng jetset:are som flyger runt i världen på styrelsemöten, och så finns det nationella förbund, till exempel Sveriges Naturistförbund, som är anslutna till INF och som betalar kontingent för varje INF-märke som deras medlemmar ska ha. De är förbunden som ”äger” INF och som röstar på kongresserna vart annat år.

Men i övrigt bryr sig – de flesta – nationella förbund inte ett dyft.

Vi bifogar här ett litet särtryck, det är artiklar från Naturisten 2016-2020 som behandlar vad som tilldragit sig i INF, under de senaste åren. Det är spännande läsning! Och detta har hänt, det är fakta!

2017 protesterade tolv nationella förbund, däribland Dansk NaturistUnion, mot att presidentvalet 2016 förklarades ogiltigt. – Helt tyst var det från huvuddelen av förbunden, inklusive det svenska förbundet.

Vid det återupptagna presidentvalet i juli 2017 – då det bara fanns en kandidat att rösta på – fick Sieglinde Ivo 94 röster medan 103 röstade blankt eller avstod …

Utöver detta makabra valresultat har vi inte noterat några protester alls från de nationella förbunden varken då eller senare.

https://app.box.com/s/7od6z3guuednemmpsz3dxpakguulv1be

Men av detta har INGENTING meddelats till SNF-medlemmarna. Ingenting har stått att läsa i förbundstidskriften Tillsammans. Mest troligt är att SNF-ledningen varken vet om detta – eller om dom vet, så bryr dom sig inte. Så enkelt är det!


Naked Wanderings, Nick och Lins, besökte INF-kongressen i Portugal. Här är deras reportage (på engelska). Läs även kommentarerna!

2 reaktioner på ”>>> Världsorganisation i fritt fall >>>

  1. Att den svenska SNF-ledningen skulle förblivit ovetande om utvecklingen kan väl inte stämma. Deras dåvarande förbundsordförande Christer Nilsson var ju närvarande vid det kompletterande mötet 2017 i Wien I övrigt verkar det som om president Trump har kunnat tillgodosiggöra en hel del av taktiken som INF har använt sig av. Det verkar fungera.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s