>>> INF:s Världskongress uppskjuten till oktober 2021 >>>

INF:s Världskongress uppskjuten till oktober 2021

Hösten 2020 skulle INF:s Världskongress äga rum på en naturistanläggning i Slovenien. På grund av Corona-hotet blev det inte av. Istället valdes nya datum, 25-28 mars 2021. Nu har INF-ledningen kommit fram till att Coronaproblemet inte verkar ge med sig så snabbt. Mars 2021, det är bara fyra månader bort, och nu har INF fattat beslut att flytta fram kongressen till 7-10 oktober 2021.

Det är fortfarande fråga om samma naturistanläggning, Terme Banovci, i nordöstra delen av Slovenien.

British Naturism, naturistförbundet i Storbritannien, följer utvecklingen inom ”INF-naturismen” mycket noga. BN har tillsammans med det kanadensiska förbundet anmält Stéphane Deschêne som kandidat till posten som INF-president. Nu blir det inget presidentval förrän hösten 2021 och det är ju inte särskilt bra. Det betyder att naturistvärlden får vänta ytterligare ett år på en eventuell förnyelse.

På BN:s blogg finns nu mer eller mindre bekymrade kommentarer. En skribent menar att om jättelandet USA trots allt kunde genomföra ett presidentval, under pågående pandemi, kan det inte vara omöjligt att göra motsvarande inom INF.

Andra menar att Sieglinde Ivo, är så angelägen att fortsätta att vara INF-president att hon mer än gärna griper chansen att flytta fram valet till 2021.

På brittiskt håll är det en ofta hörd uppfattning att Sieglinde i första hand ser personliga fördelar med att vara president för vår naturistiska världsorganisation. Hon har flyttat INF-kontoret hem till sig i Hörsching, en förstad till Linz i Österrike. Hon reser flitigt ”i tjänsten” och tar vara på varje tillfälle att representera INF ute på fältet.

I en svensk naturistblogg berättade härförleden en svensk som varit på El Portus under det internationella naturistmötet nu i höst. Det spanska värdskapet, och den övriga internationella publiken, valde att inte ta vara på tillfället att prata naturism med världens högst uppsatta naturist. De ordnade så att vår svenske vän varje middag fick Sieglinde till bordsdam, de kunde prata engelska med varandra …

Det brittiska naturistförbundet har alltsedan INF-kongressen 2016 i Nya Zeeland motarbetat nepotismen inom International Naturist Federation. I Storbritannien har även tidningarna uppmärksammat vad som pågår. Här är en artikel från 2017 som publicerades före det famösa extrainsatta presidentvalet på flygplatsen i Wien där Sieglinde Ivo, som var enda godkända kandidaten, valdes med 94 röster medan 103 röstade blankt eller avstod. Detta möte med inkallade delegater från INF-världen – även en svensk representant – kostade 170 000 EUR.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-4193650/British-naturists-call-world-body-president-quit.html

NATURISTENS artikel 18 november skriver vi mer om INF-problemet:

https://naturistensite.wordpress.com/2020/11/18/varldsorganisation-i-fritt-fall/

Och vi har även ett särtryck om INF under de senaste åren som kan laddas ner här

Ett aktuellt inlägg om INF:s presidentval 2016 finns nu på Youtube. Det är Hector Martinez, Mexikanska naturistförbundet so gjort denna video:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s