INF:s mål och medel

INF-presidentens debattinlägg

Mål och medel för INF har alltid varit ganska diffust. Det är många länder och flera världsdelar inblandade. Villkoren för naturism är högst skiftande. Alla länder har sin lagstiftning, och därvidlag har den internationella naturistorganisationen inte mycket att säga till om. INF kan och bör göra reklam för naturismen och sprida det glada budskapet, det är alla överens om. Men Jorden är en stor planet, där finns många religioner och talas talas många tungomål – det finns en del påtagliga problem att marknadsföra naturismen globalt.

Enligt stadgarna ska INF verka för alla naturister och för naturismen i hela världen. Många nationella naturistförbund arbetar med att värna naturismen i samhället. Det svenska naturistförbundet sprider information, dels om föreningsområden men också om badplatser och naturistmöjligheter i största allmänhet.

INF:s president Sieglinde Ivo sitter nu på övertid. Hon har varit president i 12 år. Hennes senaste tvåårsperiod gick ut hösten 2020 då INF:s kongress skulle ha hållits i Slovenien. Men mötet blev uppskjutet på grund av Corona till mars 2021, och sedan till hösten 2021.

Sieglinde Ivo deltog i det globala Naturistforumet på nätet som genomfördes i november 2020. Arrangörer var BN, det brittiska naturistförbundet, och AANR, det stora naturistförbundet i USA, som lämnade INF 2010.

Hennes anförande väckte stor förvåning, för att säga förtvivlan i den internationella naturismen. Hon menade att det bara finns en enda sort av naturism i denna värld, de föreningsanslutna, i föreningar anslutna till INF, nota bene. Alla andra naturstiskt sinnade, är bara frisvängande nakenbadare och ointressanta för den ideella organisationen.

Bilden ovan är från Argentina, är det nakenbadare eller naturister som vi ser??

Om Sieglinde Ivo får råda ska INF inriktas mot att enbart arbeta för dem som redan är medlemmar i de anslutna förbunden. De riktiga naturisterna, enligt hennes uppfattning. Mer eller mindre tillfälliga nakenbadare som naturistade hemma eller på semestern är ointressanta för organisationen. Däremot menade hon att INF:s kopplingar till olika kommersiella naturistanläggningar kunde utvecklas ytterligare. Och ingen ambition att arbetet för naturismen i samhället, runt om i världen.

Inom British Naturism förs en debatt om vilka skäl som kan ligga bakom Sieglinde Ivos omsvängning. Kan de vara så att ”medlemskorten är INF:s enda egentliga inkomstkälla, varje kort kostar 1,5 Euro, medan de så kallade nakenbadarna inte tillför en enda cent. Även samarbete med kommersiella anläggningar kan ge lite ekonomiskt utbyte.

INF-presidentens anförande i det globala naturistforumet finns nu i Federation Focus, INF:s nättidskrift. Nedladdning här

INF-presidentens bidrag hittas på sid 8-9 i Federation Focus, februari. Utöver den engelska utgåvan finns det motsvarande utgåvor på franska och tyska. – Bland det brittiska naturisterna som deltar i debatten finns det flera som anmärker på språkriktigheten i den engelska utgåvan. De menar att översättningen verkar gjord av någon maskin. – Engelska är dock ett officiellt språk inom INF och organisationen borde kunna bistå presidenten med en fullödig översättning av detta viktiga debattinlägg.

Vad tycker DU?

Vilka mål ska Internationella Naturistfederationen ha?

Här i vår webbtidskrift NATURISTEN kan Du medarbeta!

Skriv en kommentar!

Skriv ett debattinlägg!

Resehandbok för naturister eller för nakenbadare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s