Simhall i Stockholm – Gubbängen igen!

Inomhusbadande naturister – i Stockholm finns en lång historia. Redan 1944 badade naturisterna i Sturebadet. Det var Stockholms Naturvänner, som då hade Näsby holme, en halvö i sjön Aspen, sydväst om staden, och Svenska Friluftsföreningen, med område på Återvall, Ingarö.

På 1970-talet badade nakisfolket i Aspuddsbadet som var ett litet bad som drevs av en badförening. Men naturisterna sökte ett större bad och fick då löfte av Stockholms stad att disponera badtid i Gubbängsbadet vid tunnelbanan i en Söderförort.

Men premiärbadet blev uppskjutet, man måste först ordna med gardiner för fönstren, menade de som hade hand om badet. – Vi som var med om badpremiären i Gubbängen kan dock berätta att de nyuppsatta gardinerna ALDRIG kom till användning. Badandet fungerade trots detta utan problem.

NSNV, som från 1948 huserade på Stora Idskär, var huvudman för naturistbadandet i Gubbängen. Även NF Eos skaffade badtid i Gubbängen. När NSNV slutade med inomhusbad 2002 bildades Bara Vara för att ”ta vara på” den badtid som Idskärsföreningen lämnade. När Gubbängsbadet sedan skulle renoveras fick föreningarna ordna bad i andra simhallar. Eos hamnade i Svedmyrabadet, ett litet källarbad nära tunnelbanan ”söder om Söder”.

I somras fick vi veta att Svedmyrabadet inte längre erbjöd Eos någon badtid. Men istället kunde Eos återvända till Gubbängsbadet. Söndagstiden blev dock ändrad till 19.30-21.30, med bassängtid 20-21. Start 3 oktober.

— Se vår sida Simhall Bastu Förening —

En kommentar

  1. Hej Olle!
    Tack för nya NATURISTEN. Det var ju kul, att vi kunde åruppliva Gubbis, sedan Bara Vara var tvungna att lägga ner efter så många år. Vad som kanske inte framgår är, att badet börjar först den 3 oktober, om någon skulle ha varit där tidigare och inte fått komma in. Får se, om jag åker dit någon dag framöver – tiden passar i alla fall mig bättre än den tidiga söndagstid vi hade i Bara Vara. Priset har man höjt avsevärt, så vi får se, vad det innebär för antalet badande.
    Vi hörs. /Jan

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s