Nu är det dags – INF:s världskongress 2020

Den internationella naturistfederationen – där även SNF är en av medlemmarna – har inte rosat marknaden de senaste decennierna. Det har varit mycket byråkrati och lite ull.

Kongressen 2020 har varit uppskjuten två gånger på grund av pandemin, nu ska den äntligen bli av. 7-10 oktober 2021 samlas delegaterna på en badanläggning i nordöstra hörnet av Slovenien, nära gränserna till Österrike, Ungern och Kroatien.

INF:s världskongress hålls vartannat år, det innebär att nästa gång är 2022.

Vi har tidigare berättat här i Naturisten om de skandalartade turerna efter kongressen 2016 i Nya Zeeland. Där valdes en ny president, Armand Jamier, från Frankrike. Men den bortvalda presidenten, Sieglinde Ivo och hennes hov, kunde inte acceptera detta. Genom diverse intriger lyckades man ogiltigförklara valet. Det var INF:s juridiske rådgivare som bestämde detta – i INF:s statuter finns förstås inget stadgat om någon sådan befogenhet.

Vid ett extra möte 2017 kunde Sieglinde återväljas som president på 4 år. På grund av den uppskjutna kongressen har hon fått ytterligare 1 år som INF:s högste företrädare.

Nu kandiderar hon för ytterligare en period, blir hon återvald innebär det att hon kommer att ha haft posten hela 16 år.

Men, det finns en motkandidat, Stéphane Deschênes, från Kanada. Han är en mycket välkänd naturist som driver Bare Oaks, en naturistanläggning utanför Toronto och som är aktiv på nätet (The Naturist Living Show). Han har tidigare suttit i INF:s styrelse, men avgick då det var så mycket prat och ingen verkstad. Han backas upp även av det brittiska naturistförbundet.

Hans vallöfte är att ge INF tillbaka till de ingående federationerna, nu har organisationen länge nog styrts av en kamarilla runt Sieglinde och vicepresidenten Jean Peters. De flyger Jorden runt och har sammanträden, men något mätbart resultat har inte nåtts.

INF-styret föreslår en höjning av avgiften till INF, den som alla föreningsanslutna måste betala till INF via våra nationella förbund. Men vi är nog många som tycker att en avgiftshöjning borde vänta tills INF kan uppvisa något positivt resultat.

INF:målsättning har varit på tapeten många gånger tidigare och nu på kongressen görs ytterligare ett försök. Runt om i världen varierar förutsättningarna för naturism och bland de nationella förbunden finns olika uppfattningar om vad INF egentligen ska syssla med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s