Trivselklädsel, var och när

Naturismen må vara världens enklaste nöje – men ändå så är det så många som vill trassla till och ställa till.

När Var Hur man får NATURISTA – det är OFTA en stötesten – en del skulle säga ALLTID – ett observandum …

Stéphane Deschênes, INF:s ordförande, berättar i en intervju i den kanadensiska webbtidningen Newmarkettoday.ca (länk se nedan) om en händelse då Stéphane med familj var inbjudna till vänner för att bada i deras pool. De hade ingen tanke på att näcka, vännerna var inte naturister, men Stéphan hajade till när värden sa: ”Vi skulle föredra om ni hade baddräkter i vår pool”. Stéphan funderade ett ögonblick, så sa han:”Okej, och när ni kommer hem till oss har ni inga, av respekt för oss?”

Tyvärr är det så, säger Stéphane, att vi naturister måste anpassa oss i båda situationerna, det är ett problem i vårt samhälle, detta med nakenhet är en så stor olägenhet för folk i allmänhet.

Och vi naturister måste fråga oss, varför ska det vara så. Nakenheten är ju det naturligaste som finns, är vi vänner, borde det inte vara så obegripligt märkvärdigt med detta.

Vi naturister brukar säga, vill du bada insnörpt i tygsjok och band, gör då detta för allt i världen. Men varför ska du tvinga på oss andra din inklämda syn?

Länk till intervjun med Stéphane:

https://www.newmarkettoday.ca/local-news/taking-it-all-off-promotes-body-acceptance-naturist-resort-owner-says-4747926

Frågan VAR man får naturista är en stor stötesten, kanske borde man säga FÖRARGELSEKLIPPA. Det finns säkert rätt många organiserade naturister som menar att bara bakom hank och plank, björkar och buskar, i skydd av stora skyltar, får man skala av sig och anlägga naturdräkten.

Nakenbadare-Nudist-Naturist – enligt lärda ordböcker är det INGEN skillnad. När man tittar sig omkring på stranden är det helt omöjligt att se någon skillnad. Alla som nakenbadar är NÄCK, men i övrigt är dom som folk är mest.

MEN – likafullt finns svartrockar som sliter sig i skägget och skrävlar om att nudister är si, naturister är så … Till vilken nytta, kan man fråga sig.

Gillar du att vandra i naturen, då ger du dig ut. Finner du en sjysst vandrarförening kan du gå med där. Men du kan fortsätta att vandra i naturen, så mycket du har lust och ork. De allra flesta som klampar runt i berg och dal är INTE med i någon vandrarförening. Men de är vandrarfolk i alla fall. Som trivs med att vandra i naturen.

Trivs DU i naturens egen TRIVSELKLÄDSEL, är det bara att klä av sig. NÄR omgivning och övriga omständigheter medger detta. I naturen eller i gemenskap med andra som också gillar SOL VIND och VATTEN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s