JANUARI FEBRUARI

Sverige

Marknadsföring på nätet

SNF har tillsatt en arbetsgrupp för att utreda en ”marknadsföringsplats” på nätet. Det ska vara en ny webbsida, fristående från Naturistportalen som SNF har tillsammans med det norska förbundet.

Den nya webbsidan kommer att ha ett eget ”redaktionsråd”. Arbetet behöver ”gå hand i hand” med förbundstidskriften Tillsammans. SNF-tidskriften som utkommer med 4 nr per år har dock bara en ensam redaktör (och en ansvarig utgivare) ingen redaktion.

Allt om den organiserade naturismen i Sverige … skriver SNF på sin portal-sida. Men det är inte korrekt! SNF mörklägger all organiserad naturism som ordnas av föreningar som inte är anslutna till förbundet …

Danmark

Friluftsrådet och naturismen

Danske Naturister ingår som medlem i danska Friluftsrådet, den organisation som har hand om friluftslivet i Danmark. Rådet har klarat ut, att vad gäller statliga skogar i Danmark finns inget krav på, så att säga, täckande klädsel. Den som vill naturista i dessa skogar kan göra det utan några problem.

DN är missbelåtna med hur rådet vidarebefordrat denna information till andra medlemsorganisationer och till allmänheten. I de senaste nyhetsbreven från Friluftsrådet finns inte ett ord om detta. Nu har DN skickat in en berättelse om sin verksamhet och även bifogat bilder.

DN:s ordförande berättar att det blir intressant att se om rådet verkligen publicerar materialet i sitt nästkommande nyhetsbrev.

Arkivbild

Ø-turen 2022

Platsen för Danske Naturisters veckoslutsresa 2022 är bestämd till Endelave, ”kaninön” som ligger på östsidan av södra Jylland, vid Horsensfjorden. Det är ett stort gods där det finns 56 sängplatser och allehanda bekvämligheter.

På nätet: http://www.louisenlund-endelave.dk

Mer info kommer efterhand.

Norge

Naken minigolf

Norge, November och Nakengolf, det låter lite väl hurtigt. Men det handlar om minigolf inomhus – och då kan det ju gå an. Enligt texten skulle turneringen egentligen ha ägt rum förra året men blev då inställd på grund av Coronan. Nu inbjöds till naken minigolf första advent, 28 november. Trøndelag naturistforening var med som arrangör och norska naturistförbundet gjorde reklam för detta arrangemang. – Däremot har vi inte sett något reportage eller någon rapport, vi kan bara hoppas att det funkade den här gången.

Roppestad

I Norge finns bara tre naturistområden Sjøhaug, Skovly och Isefjær, men det finns ytterligare två naturistplatser där det går att övernatta;

Glomstabukta, vid den stora sjön Mjøsa i östra Norge, har vi skrivit om tidigare här i Naturisten.

Roppestad är ett stort fritidsområde som ligger vid en insjö norr om Porsgrunn, väster om Oslofjorden. Där finns ett offentligt nakenbad. Vestviken Naturistforening har ansvaret för tillsynen och medlemmarna turas om att vakta platsen. Vid nakenbadet finns ett campingområde, bara för naturister.

https://www.facebook.com/VestvikenNaturistforening

Tyskland

Naken solidaritet

Några tyska feminister har ordnat med en ”solidaritetskalender” som man kunde beställa på nätet före 30 november, till ett pris av 15 EUR.

Inkomsten går till Desert Flower Foundation och Wildwasser e. V som lämnar understöd till offer för könsstympning eller andra former av sexualiserat våld.

Det handlar dessutom om en spark i magen på patriarkatet. Det är därför kvinnorna ställer upp helt nakna. ”Det gäller att normalisera nakenheten.” Det är absurt att nakenhet censureras på nätet, medan kvinnors kroppar samtidigt utnyttjas hänsynslöst för reklam, säger 24-åriga Mascha Leskien, en psykologistudent, som tagit initiativet till kalendern.

Naked Solidarity har ett Instagram-konto där man kan läsa mer om detta projekt.

Svart cencur – för nätet?

United Kingdom

Bed & Breakfast Railway Station

Rum med frukost finns över hela världen, en del välkomnar naturister som gäster.

I byn Ripple i Worcestershire – söder om staden Worchester i västra England – erbjuds ett naturist B&B som är inrymt i en gammal järnvägsstation.

Det beskrivs som ett fridfullt ställe – järnvägstrafiken är nedlagd. Goda facilitetet, 4 bäddplatser och kostar, 125 GBP inklusive frukost.

Station House, Station Road, Ripple, Worcestershire, GL20

https://www.stationhouseripple.co.uk/index.php

”The Camp”

Essex är det engelska landskapet nordöst om London. 1924 öppnades i staden Wickford ett nudistläger, det första i England. Medlemmarna var så hemliga, även inför varandra, att de använde täcknamn, där fanns Chog och Lorelli, ett gift par, Flang, Gart, Thwang, Tob och Zex samt Mister Monella. Efter hans klubbnamn kallas gruppen The Monella Group. – Lägret blev dock kvar i Wickford endast i två år. Därefter flyttade man 1927 till The New Camp, i St Albans, nordväst om London.

Redan på 1890-talet fanns naturistorganisationer i södra England, en förening på 1920-talet var the English Gymnosophical Society. Det var medlemmar därifrån som startade The Camp.

Webbtidningen, som berättar om lägret i Wickford, gör detta på grund av ett inslag i TV-serien Downton Abbey. Femte säsongen utspelar sig 1924, i femte avsnittet är det en person som tar upp ämnet.

https://www.essexlive.news/news/history/uks-first-nudist-colony-essex-6054652

Italien

INF:s simgala – utan deltagande från Italien

Årets simgala, 5-7 november i Turin, var den 49:e i ordningen. 2020 var galan inställd på grund av Coronan. INF skriver på sin FB-sida: Även i år var det förbund som uteblev av detta skäl …

Här är INF:s information bristfällig. Den tråkiga nyheten – som INF väljer att inte berätta om – är att Italien inte deltog i simgalan som ordnades i Italien.

INF hade valt att låta det lilla förbundet i Liechtenstein vara arrangör för tävlingarna som genomfördes i Italien. Och detta tilltag gillade inte FENAIT, det italienska INF-förbundet, de deltog inte trots att det var deras hemmaplan.

Liechtenstein är ett pytteland som ligger i en alpdal mellan Österrike och Schwieiz. Lichtenstein-förbundet är en ren papperskonstruktion, postadressen finns i Schweiz. FENAIT ser med största ovilja att LNV försökt värva medlemmar i Italien, naturister som italienarna menar borde tillhöra det italienska förbundet.

Det var färre deltagande nationer denna gång. Tyskland, Storbritannien och Nederländerna saknades, dessa lag är regelmässigt de största poängplockarna inom INF-simningen. Men många medaljer delades ut, som brukligt är vid INF-galorna.

FFN (Frankrike): 30 G + 11 S + 8 B + 20 lag = 69 medaljer

FEN (Spanien): 15 G + 6 S + 2 B + 9 lag = 32 medaljer

UNI: 6 G + 10 lag = 16 medaljer

INOE (Esperanto): 1 G + 2 S + 1 B + 3 lag = 7 medaljer

SNU-UNS (Schweiz): 4 S

FPN (Portugal): 1 B

Totalt delades 129 medaljer ut.

FFN, det franska förbundet, har publicerat en video (med franskt tal) från tävlingarna: https://youtu.be/oBWNjxbz8zM

Bildtext: Arkivbild

Ryssland

Nakenfoto vid Kremelmuren

Även i Putins bistra ryska rike finns historiska byggnader och andra märkligheter, som turister och andra gärna använder som bakgrund vid fotografering.

Nu berättas att vid Röda torget i Moskva tas ”spännande” fotografier, det rör sig om nakna och, som man skriver, ”sexuellt arrangerade” plåtningar.

Ute i världen har vi läst om sådana foto-poseringar i flera länder, bland annat i Sydost Asien och i Peru. Men nu har fenomenet dykt upp i självaste Ryssland. – Ryska polisen ser mycket strängt på allt som faller utanför normerna. Vi minns ”tjejupproret” Pussy Riot 2012. – Ett par som ordnade en sexuellt laddad posering vid Basilius-katedralen lär ha fått fängelse i 10 månader.

Thailand

NATCON 2022

Det årliga mötet, där man kan vara naken tre dar i sträck, från morgon till kväll, ordnas av naturistförbundet i Thailand. Datum detta år 29 april-1 maj.

Före Coronan var NATCON det största naturistarrangemanget i Asien. Sedan har det varit två års uppehåll. Nu tar man sats igen. Ännu är dock ingen plats bestämd. NAT-webben ger fortlöpande information.

NAT har också annat på gång: Badutflykter, fisketurer och pool-partyn.

Australien

Naken pub på nätet

Coronan har medfört att naturisterna ute i världen ”kommit ut” på nätet. Naturistförbundet i Australien ordnade 19 november en pubafton på nätet. För ANF-medlemmar och medlemmar i anslutna föreningar. ANF har den praktiska ordningen att den som vill vara direktmedlem i ANF kan bli detta. Vill man sedan vara medlem i någon förening så ordnas detta i särskild ordning.

https://fb.watch/9lJtLRXCn_/

Nya Zeeland

Nyårsfirande och ”Classic Campout 2022”

På södra halvklotet firar man jul och nyår mitt i sommaren.

På sydvästra kusten av Nordön finns Manawutu Naturist Club som 31 december inbjuder till nyårsfirande på sin naturistplats: ”5 PM Happy Hour Drinks & Nibbles – Come as you are & Ready to Party”. Nya Zeeland är 12 timmar före oss, när nyårsfesten slutar där har den knappast börjat hos oss.

Långt i söder på Sydön ligger den lilla staden Geraldine, där finns South Canterbury Sun Club som håller till i en gammal skola. Här inbjuder man till ”Classic Campout” 4-9 januari. På programmet även bilutflykter och vandring samt en guidad tur i Hakatere Conservation Park.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s