MAJ JUNI

Sverige

Badplatser för tatuerade personer??

Separata stränder för nakenbadare är en fråga som ofta är aktuell. Här har vi en insändare som vill att det ska finnas särskilda bad för tatuerade. Icke tatuerade ska slippa se ”klottret” menar insändaren.

– Hur blir det då med tatuerade personer som nu badar i bara tatueringarna på ett nakenbad?

Danmark

Rødhus Klit Camping

Danske Naturister meddelar att de ny har ett avtal med Rødhus Klit Camping om att en liten del av området öppnas för naturister. Platsen ligger 1 km från naturiststranden Rødhus Strand. Campingen erbjuder plats även för den som medför hund eller häst – då ligger det nära till hands att naturister får vara på ett hörn av campingen.

På campingens hemsida står ännu ingen text om naturismen men det ska ändras inom kort.

Finland

Naturistdagar på Säkylä Kristalliranta

Säkylä ligger i västra Finland. Datum är 5-7 augusti och det går nu att anmäla sig. Arrangörerna hoppas på bra väderlek. Förra sommaren deltog över 100 personer trots att vädret då inte spelade med.

Tyskland

Inomhusbad ”oben ohne”

I staden Göttingen händer det märkliga saker, minsann. För en tid sedan avvisades en person som simmade i bassängen utan överdel. Personalen menade att detta inte var tillåtet för kvinnor. Personen i fråga manade att barbröstat måste vara tillåtet för alla, kvinnor som män..

Många feministgrupper världen över har länge hävdat att om bar överkropp är okej för män, borde det vara så även för kvinnor.

Myndigheterna i Göttingen har nu meddelat att lördagar och söndagar är barbröstat tillåtet för alla badgäster, övriga baddagar gäller detta endast män. Detta är dock en försöksverksamhet som skall utvärderas efter sommaren.

Universitetsstaden Göttingen, 120 000 invånare, ligger i södra Niedersachsen, nära gränsen till Hessen. Traditionen bjuder att alla som blivit promoverade till doktorer ska klättra upp på statyn och kyssa Gänseliesel, gåsvaktar-Lisa.

https://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/goettingen-stadt-erlaubt-oben-ohne-schwimmen-an-wochenenden-a-dc75ceb0-419e-450f-8eb1-dda8c82e03e6?sara_ecid=soci_upd_KsBF0AFjflf0DZCxpPYDCQgO1dEMph

Österrike

NEWT 2022 – internationell nakenvandring i Alperna

Vandrarveckan i Alperna har funnits i mer än 10 år. Förra sommaren, 2021, deltog personer från 11 europeiska länder. Richard Foley är den som ordnar detta fina arrangemang. Han har även givit ut flera naturistböcker, bland annat Naked Hiking som innehåller en berättelse om vår svenska vandring i Uppland.

Övernattning sker i en Bergshütte, där det finns rum med plats för 2-4 personer. Veckan kostar 300 EUR per person, inklusive förläggning och måltider. Information och anmälan inac.natfree@gmail.com

Här en video från NEWT 2021 https://www.youtube.com/watch?v=DUaOWHXqtq0&t=717s

United Kingdom

Nakna och ensamma i televisonen

Två par, helt okända för varandra, fråntas alla kläder och ägodelar, för att tävla på den engelska landsbygden. ”Kommer de att ha styrkan, motståndskraften och påhittigheten att överleva i landets mest extrema miljöer, med bara sitt förstånd?” skriver TV-bolaget.

https://www.channel4.com/press/news/e4-bares-all-full-series-naked-alone-and-racing-get-home-wt?fbclid=IwAR13o-yTRwIRU7FUdrkuwtXsJ_Avbno3H-Qg6u0X1ngrIkLuzHE36yOc8yc

Frankrike

Dubbelt upp

Fédération Française de Naturisme, det franska naturistförbundet, rapporterar en rekordartad försäljning av ”naturist-licenser” första kvartalet 2022. Det är INF-passet som kallas så.

Ökningen är betydande. Första kvartalet 2021 såldes 2 318 licenser, första kvartalet 2022 hela 6 049 sådana. – Snyggt jobbat, FFN, säger vi!

Spanien

Cádiz fattar nytt beslut …

Det spanska naturistförbundet har agerat kraftfullt för att få till en lagstiftning som tillåter nakenbad på alla stränder. En del kommunala förvaltningar har satt sig över detta och infört lokala förbud. Staden Cádiz, längst i söder på atlantkusten, nära Gibralter, har sedan en del år ett sådant illegalt förbud. Men detta är nu under omprövning.

Rättänkande naturister i Spanien hoppas att Cádiz’ myndigheter ska ställa in sig i ledet och acceptera att nakenbad är tillåtet i Spanien, även i Cádiz.

Kroatien

Alpe Adria för 50:e gången

Europeiska INF-mötet för naturist-idrott äger i år rum för femtionde gången. Platsen är även detta år Solaris i Kroatien. Datum 5-12 juni. Anmälan genom respektive naturistförbund.

Mexico

Förslag att skapa världens största nakenbad

Sinaloa är en delstat i Mexico, den ligger på Stillahavskusten öster om Californiaviken. En lokal politiker, Serapio Vargas Ramírez, vill öppna minst 30 km av stranden vid kuststaden Altata som nakenbad. Syftet är att locka naturistturister från USA och Kanada. — Altata är en liten ort vid havet (bilden), där behövs nog fler turister!

I Mexico finns några få stränder som frekventeras av nakenbadare, men ”världens största” vore förstås ett lyft för besöksnäringen.

Colombia

ELAN kongressar i Medellin

Naturisterna i Latinamerika har ett internationellt förbund, ELAN, som har stort möte vart annat år. 2022 är man i Colombia. Deltagarländer: Peru, Mexico, Colombia, Brasilien, Ecuador, Bolivia, Chile, Argentina, El Salvador.

Naked Wanderings, Nic och Lins, var ned på mötet och rapporterar i en video:

https://youtube/wG7-FcGqKBo

Medellín har 5 miljoner innevånare och är Colombias näst största stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s