Internationella Naturistfederationen – Världskongress 2022

Internationella Naturistfederationen – Världskongress 2022

Internationella Naturistfederationen har ”Världskongresser” vart annat år. Ordningen blev störd under pandemin. 2020-mötet kunde hållas först 2021 – på en naturistanläggning i Slovenien. 2022-mötet hölls 20-23 oktober i Luxemburg på ett konferenshotell i anslutning till flygplatsen.

Sieglinde Ivo från Österrike blev bortvald som INF-president redan 2016 i Nya Zeeland. Men genom diverse manipulationer (utanför reglerna) lyckades hon och Jean Peters, vicepresident, få avvalet ogiltigförklarat. På ett exatrainsatt möte 2017 blev hon omvald på fyra år – sedan tre medtävlande fått sina kandidaturer underkända.

När hon 2021 stod i tur att avgå uppträdde flera talare på kongressen och menade att Sieglinde var så oumbärlig för INF att hon måste vara kvar i ämbetet. Därefter valdes två presidenter, Stéphan Deschênes från Kanada, och Sieglinde. På denna märkliga dubbla fot står INF fortfarande.

Nytt folk i INF-styret

Men organisationen har nu fått en ny vicepresident/skreterare i form av Edwin Kilby från det brittiska naturistförbundet, som ersätter Jean Peters.

Det blev en del förändringar inom INF-styret. Gregers Moller, Naturist Association Thailand, som varit ansvarig för ”Utom Europa” hade avsagt sig återval.

Nu blev det Gustavo de la Garza som fick ansvaret för Nord, Mellan- och Sydamerika. Christo Bothma, Sydafrika, som tar hand om Afrika, Asien och Oceanien. Dessutom fortsätter Laurent Luft, Frankrike, som ansvarig för Europa.

Liechtenstein Naturisten Verband”

En viktig fråga för kongressen var det italienska förbundet, FENAIT, som klagat över att LNV, ett fejk-förbund som sagt sig representera furstendömet Liechtenstein (men med postlåda i Schweiz) sålt INF-pass till det italienska utbrytarförbundet UNI. – Enligt INF:s statuter får det bara finnas ett förbund per land i INF. FENAIT krävde att LNV skulle uteslutas, att man skulle få ekonomisk kompensation för de förluster som LNV orsakat, och att Sieglinde Ivo och Jean Peters, som stött LNF, skulle få en reprimand.

Nu löstes denna kontrovers genom att kongressen fick ett meddelande från LNV att förbundet kastat in vantarna och upphört att existera.

Endast ett förbund per land i INF?

En annan fråga var om INF inte borde vara öppet för mer än en organisation per land. – Vi har upplevt hur Danske Naturister, det framgångsrika nya förbundet i vårt broderland, först fick vara med som extraordinär medlem, men som sedan sparkades ut efter klagan från det gamla inaktiva förbundet DNU. – Frågan väckte förstås ingen entusiasm hos de existerande INF-förbunden som svartsjukt värnar om ”sina” naturister, men förespråkarna fick beslutat att frågan skulle få en särskild utredning.

Exit Nya Zeeland?

Nya Zeeland som länge varit ett troget medlemsland i INF blev på kongressen 2018 fråntagen rösträtten. INF:s dåvarande ledning utnyttjade en otydlighet i stadgarna för att straffa NZNF för att förbundet klagat över INF-skandalerna efter det ogiltigförklarade avvalet av Sieglinde Ivo 2016. NZ lämnade därför INF 2018.

Nu beslöts att hyfsa skrivningen och det överväldigande stödet för ändringen måste ses som en ursäkt till NZNF. – Nu återstår att se om Nya Zeeland återinträder i INF, vid utträdet antyddes att beslutet kunde ändras om det blev ny ledning i INF. Jean Peters är nu borta och Sieglinde Ivo de facto på väg ut …

Mål för INF?

INF har hållit på i sju år med att utarbeta en ny målsättning. Edwin Kilby från BN har lett detta arbetet. Nu lades ett utkast fram. Ett godkännande låter vänta på sig. Utkastet finns här (engelska): https://thailandnaturist.com/wp-content/uploads/2022/10/2021-12-07-INF-Vision-Mission-Statements.pdf

Zipolite, Mexico, 2024

Nästa INF-kongress äger rum 2024 i Mexico, i Zipolite som ligger på stillahavskusten långt nere i södra Mexico.

Representanten för det mexikanska förbundet försäkrade att i Zipolite skulle alla kongressdeltagare kunna vara nakna, något som inte var möjligt på flygplatsen i Luxemburg. – Nu är det så, märkligt nog, att INF-folket tycks föredra påklädda kongresser. 2021 var man på en naturistanläggning i Slovenien, men de naturistklädda var i minoritet, först på 3:e dagen vågade en tredjedel ta av sig …

Bildtext: Längst fram Gustavo de la Garzi (ansvarig för Nord-, Syd- och Mellanamerika), bakom honom sittande från vänster: Claudia Kellersch (Mexico), Ismael Rodrigo (Spanien), Rosita Dal Soglio (Italien), Sieglinde Ivo (president), Stéphane Deschêne (president), Disraporn Yatprom (Thailand)

Bild från NAT, det thailändska förbundets webb https://thailandnaturist.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s