MARS APRIL

Sverige

Utvecklingskonferens via Teams 14 mars

SNF:s utvecklingskonferenser äger numera rum som konferens via nätet. Föreningarna får delta med upp till tre deltagare.

Det är två ämnen som står på dagordningen.

Det nya medlemsregistret

Ny hemsida.

Beträffande medlemsregistret så har SNF aldrig haft något sådant. Det har istället varit något som föreningena själva fått hantera. Eftersom SNF varje år ska ha in en förbundsavgift från föreningarna, 180 kr per enskild eller per hushåll, så har det varje senhöst varit ett sjå att få siffrorna att stämma.

SNF har – som service åt föreningarna haft ett centralt register uppdelat på föreningarna, där en arvoderad medlem skött ruljansen. Listorna används för utsändningen av Tillsammans, 4 nr per år. Föreningarna har sänt in uppgifter och fått tillbaka listor några gånger per år.

Då SNF centralt, enligt vad man säjer, inte har någon tillgång till föreningsregistren, skall föreningarna varje åt sända in uppgifter till förbundet. Siffror som sedan ligger till grund för debiteringen av förbundsavgiften.

SNF blev anslutet till Internationella Naturistfederationen 1958. Under många år såldes INF:s internationella medlemskort separt till de medlemmar som ville ha en sådan ID-handling. Numera är INF-passet obligatoriskt och avgiften 1,5 EUR ingår i den förbundsavgift som alla medlemmar får betala (180 kr per par eller enskild).

Kallelse till utvecklingskonferens för Naturistförbundet 14 mars 2023 kl. 19-21

Välkommen till en digital utvecklingskonferens i SNF’s regi.

Konferensen är ett digitalt möte i Teams.

Utvecklingskonferensen kommer att ha två ämnen:

Det nya medlemsregistret. Hur kommer vi att komma igång med att fylla registret och hur kommer det användas? M.m.

Ny hemsida. Hur ska den utformas?

Bildtext: SNF har idag en stor hemsida på den skandinaviska naturistportalen i samarbete med det norska förbundet. Den sidan ska enligt uppgift vara kvar. Men nu planeras ytterligare en webbsida …

Danmark

Uppstartsmöte för DN Nordjylland

Den 4 februari var alla medlemmar i nystartade DN Nordgylland inbjudna till välkomstmöte. Platsen var Store Øksø ved Rold Skov där DN hyrt en bastu.

DN:s Landsleier

I vår samlas DN-folket 18-21 maj 2023 i Tranum. Boka in dagarna, uppmanar DN. Mer information kommer.

Orten Tranum ligger innanför stranden vid Jammerbugten, vid Skagerrak nordväst om Ålborg. En del svenska naturister känner till badorterna Blokhus och Lökken som ligger vid stranden norr om Tranum.

Norge

Nakenyoga på Ryen

Oslo naturistforening inbjuder till nakenyoga, Hatha yoga består av tre delar: andningsövningar, fysiska övningar och avslutas med meditation och avspänning.

Ta med egen yoga-matta, vattenflaska, filt och kudde efter önskan. Man kan delta alla fyra gångerna eller drop-in. Alla är välkomna. Arrangemanget har plats för 20 deltagare, föreningens egna medlemmar och deltagare alla fyra gångerna prioriteras.

Lokalen är på Ryen kampsport, Ryensvingen 15, 0680 Oslo. Goda parkeringsmöjligheter och buss eller T-bana. Kl 18-19 följande fredagar: 14 april, 21 april, 28 april, 5 maj.

Anmälan via e-post, eller via vår lukkede facebookgruppe. Anmälan blir giltig först när förhandsbetalning skett Vipps eller till bankkonto.

Priser: Alle fire ganger forhåndsbetalt, medlemmer: 800 kr (200 kr pr gang). Alle fire ganger forhåndsbetalt, ikke-medl. 1000 kr (250 kr pr gang). Drop-in medlemmer: 250 kr pr gang. Drop-in ikke-medlemmer: 300 kr pr gang.

Finland

Naturistdagarna 2023

Evenemanget flyttar tillbaka till Säkylä och campingen Kristalliranta. Datum 4-6 augusti 2023. Anmälan och information finns på finländska naturistförbundets webb.

Nakukymppi 16 juni 2023

Det populära nakenloppet med cirkus 200 deltagare, varav en fjärdedel är kvinnor! Mer information kommer här: https://www.facebook.com/groups/43698039134

Tyskland

Det tyska förbundets framtid

DFK skriver på webben: Det är alltmer påtagligt att vårt förbund ska modernisera sig och öppna upp för att framiden för den fria kroppskulturen ska säkras och behållas. Samhället upplever för närvarande en stor förändring som ingen undgår att beröras av. Vi måste motverka att våra föreningar tappar medlemmar och att medlemmarna blir allt äldre. Då är det nödvändigt att vi tar itu med frågor, önskemål och nya krav, att våra medlemmar kliver upp på scenen och säger vad de tycker.

Mot den bakgrunden har vi bildat ett ”Framtids-team” som till att börja med ska ta tag i ideer, önskemål, och förändrade krav. I laget ingår människor från olika grupper och med varierade intentioner men utan tvingande föreningstillhörighet och uppdrag i en förening. Första träffen ägde rum som ett fysiskt möte där deltagarna lärde känna varandra och ett arbetsmöte med proffs i ledningen.

Källa: https://www.dfk.org/news/details/weihna … rueckblick

Bildtext: DFK är medproducent till Reiseführer, en naturistguide som utges varje år

Sommar och vinter i Alperna!

DFK, det tyska förbundet har en särskild ungdomssektion, FKK Jugend. Och medlemmarna har ett stående reseerbjudande i Tirol i Österrike.

Det är ett hus som är 400 gammalt och som från början var bostad för kyrkliga prelater. Nu finns 26 bäddplatser som kan bokas av medlemmarna. – Huset står öppet året runt.

United Kingdom

Guide to Naturism

British Naturism ger ut en egen naturistguide. Där finns information om naturismen i United Kingdom.

Upplaga 2023 distribueras genom BN:webbshop. Men du kan även ladda ner skriften här: https://simplebooklet.com/guidetonaturism#page=1

Frankrike

Samla cigarettfimpar!

På webben lyfter det franska naturistförbundet fram nedskräpningen med cigarettfimpar. Varje sekund slängs 1000 fimpar i Frankrike. Och en enda cigarettfimp förorenar 500 liter vatten. Vi naturister vill ju ha rena stränder!

Företaget MéGO! som samlar in och återvinner cigarettfimpar har gått samman med skomärket Pataugas och nu bjuds fransmännen in för att samla ihop cigarettfimpar i naturen. När man har fyllt en skokartong ska den lämnas in till GloryParis som vidarebefordrar till MéGO! Som omvandlar fimparna till plastskivor för gatumöbler.

Australien

WNBR Byron Bay

Byron Bay ligger på Guldkusten en bit söder om Brisbane. Den 12 mars körs ett nakenlopp per cykel. Samling kl 13 lokal tid, loppet startar kl 15.

Internationella Naturistfederationen

INF:s EuNAT-möte 2023

INF:s världskongress 2022 är avklarad, nu återstår EuNat-mötet 2023. Detta äger rum i Bonn, 11-12 mars. Det är de europeiska INF-nationerna som möts och avsikten är att besluta om europeiska INF-arrangemang under kommande år.

Under mötet inbjuds till en särskild konferens där även övriga INF-länder deltar. Federationerna kan även välja att delta via Internet.

Temat är: Utmaningar för naturiströrelsen (Challenges to Naturism)

GetNakedGermany GetNakedGermany e. V. är en webb-baserad påverkansorganistion som samarbetar med det tyska naturistförbundet, GNG-ordföranden kommer att inleda diskussionen.

Ämnen för konferensen:

Roller för federationerna och för INF

Sociala medier och naturismen

Ökat antal kameror och mobiltelefoner

Kroppsskam

Framgångsrika sidoordnade organisationer (Free the nipple)

Protester mot naturister.

Det är ju viktiga och intressanta frågor, som vi ofta har hanterat även här i Naturisten. Det ska bli intressent att se om INF-mötet kan komma till några bra resultat i de olika frågorna.

Sveriges Naturistförbund meddelar att man inte kommer att delta i EuNAT mötet detta år.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s